Περιοδεία Συρμαλένιου σε Ανάφη και Σαντορίνη

Newsroom
15/06/2022 12:19
 
 
 

 

Σε Ανάφη και Σαντορίνη βρέθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, από το Σάββατο 11/6 έως την Τρίτη 14/6.

Στην Ανάφη συναντήθηκε καταρχήν με τον Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο νησί. Με χαρά διαπιστώθηκε πρόοδος στο τουριστικό καταφύγιο στο λιμάνι, ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει πολλά τουριστικά σκάφη στο μέσον του Αιγαίου. Το έργο ξεκίνησε με χρηματοδότηση και ένταξη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η α’ φάση του έχει ολοκληρωθεί, ενώ ξεκινάει και η β’ φάση με χρηματοδότηση από τη σημερινή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Συρμαλένιος και Ρούσσος συζήτησαν για το μικρό αεροδρόμιο, του οποίου ο χωμάτινος αεροδιάδρομος έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της ΜΟΜΑ, πάλι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΜΑ. Για το θέμα αυτό, ενώ υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των πλευρών του δημοτικού συμβουλίου, παραμένουν κάποιες διαφωνίες επί του οικονομικού περιεχομένου.

Επίσης, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη διαμόρφωση της εγκατάστασης του ολοκληρωμένου βιολογικού καθαρισμού σε δημοτικό αγροτεμάχιο (που θα αντικαταστήσει τη σημερινή φυσική ροή και καθαρισμό των λυμάτων σε όμορο χώρο), καθώς και για την ανέγερση κτιρίου για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο σε δημοτικό οικόπεδο.

Τέλος συζητήθηκε και το φλέγον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, με κεντρικό πρόβλημα να παραμένει η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού και γνωστοποίησης των δρομολογίων, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν έγκαιρα να οργανώνουν την επίσκεψη τους στο νησί. Μάλιστα, ο δήμαρχος διερωτήθηκε γιατί οι διαγωνισμοί των επιδοτούμενων δρομολογίων δεν γίνονται αρχές του φθινοπώρου, έτσι ώστε να έχουν καταλήξει έγκαιρα μπροστά στη νέα σεζόν. Για το ίδιο ακριβώς θέμα, που έχει έρθει κατ’ επανάληψη στη Βουλή καθώς αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νησί, υπήρξε συζήτηση και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ανάφης Γιώργο Χάλαρη.

Στη Σαντορίνη ο κ. Συρμαλένιος, προσκεκλημένος του Δήμου Θήρας, παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για τη λειτουργία 40 χρόνων του τελεφερίκ του Ιδρύματος Νομικού, που αποτέλεσε τομή για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων οι οποίοι μεταφέρονται από τον Όρμο Φηρών στα Φηρά.

Επίσης μαζί με την Ανθή Πατραμάνη, μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τον Κύρο Παγκαλίδη, συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Θήρας, συναντήθηκαν με την πρόεδρο και τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τις οποίες συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα, που τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο κ. Συρμαλένιος, “υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, παθολόγου, πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου, μικροβιολόγου, οφθαλμίατρου, ενώ τα επείγοντα καλύπτονται κατά βάση από αγροτικούς γιατρούς. Με αυτή την κατάσταση είναι εύλογο ότι έχουν αυξηθεί οι διακομιδές, ενώ είναι φανερό ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα οι μηνιαίες ή δεκαπενθήμερες μετακινήσεις π.χ. καρδιολόγου κλπ. Επίσης είναι πολλά τα κενά στους νοσηλευτές, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όλο το προσωπικό βρίσκεται υπ’ ατμόν αναχώρησης και για λόγους μη εύρεσης αξιοπρεπούς κατοικίας”.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Διαμαντόπουλοο οποίος αναφέρθηκε φυσικά σε μια προσπάθεια αναβάθμισης που επιχειρείται. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται προκήρυξη θέσεων για 2 παθολόγους, 2 καρδιολόγους και 1 μικροβιολόγο, αναμένονται 7 νοσηλευτές με ειδική προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναμένεται άμεσα και απόφαση του υπουργείου για πρόσληψη επικουρικού διοικητικού προσωπικού (17 άτομα).

Επίσης, ενημέρωσε τον βουλευτή για δρομολόγηση αλλαγής του Κανονισμού (ΚΕΟΛ), βάσει της οποίας θα προβλεφθούν θέσεις γαστρεντερολόγου και δερματολόγου, καθώς και περισσότερες θέσεις προσωπικού καθαριότητας. Ανέφερε, ακόμη, ότι επιδίωξη του είναι η αξιοποίηση του νοσοκομείου για ιατρικό τουρισμό με αιχμή την αναβάθμιση της μονάδας νεφρού. Τέλος, στην ερώτηση για την απαίτηση πλέον το νοσοκομείο να ενταχθεί στο ΕΣΥ, ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε ότι η ισχυροποίηση της ΑΕΜΥ μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του νοσοκομείου.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*