Σε Σύρο και Μήλο ο Νίκος Συρμαλένιος

Newsroom
20/06/2022 17:05
 
 
 

Στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας (ΚΕΠΕΑ), το οποίο στεγάζεται στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία παρέστη ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από τον Αντρέα Τζίνη, μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του κόμματος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε τη μεγάλη χαρά του για το ξεκίνημα του ΚΕΠΕΑ, που ιδρύθηκε από τον Υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου, τον Ιούνιο του 2019. Στη συνέχεια εκθείασε τις προσπάθειες τόσο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα της προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας κ. Μενδρινού, όσο και της σημερινής με την κ. Δράκου.

Υπενθύμισε ότι το Κέντρο της Σύρου είναι το δεύτερο που ιδρύεται στις Κυκλάδες, μετά από εκείνο της Άνδρου από τον αείμνηστο δήμαρχο Γιάννη Γλυνό. Τόνισε τη μεγάλη σημασία λειτουργίας στη Σύρο ενός τέτοιου Κέντρου που έχει σαν στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με το περιβάλλον και την αειφορία και με τη σειρά τους με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου. Τέλος, συνεχάρη την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς που θα λειτουργήσουν το Κέντρο και οι οποίοι επωμίζονται το πολύ σημαντικό έργο της διαπαιδαγώγησης εκατοντάδων μαθητών που θα περάσουν από αυτό.

Στη Μήλο ο κ. Συρμαλένιος το διήμερο 18 και 19/6, συμμετείχε στις θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο Τρυπητής, προς τιμήν των Αγίων Πάντων και των από αιώνων κεκοιμημένων στις Κατακόμβες, καθώς και στην πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*