Ικανοποίηση Φόρτωμα για την πίστωση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου: «Ελάφρυνση της καθημερινότητας των νησιωτών»

Newsroom
25/08/2022 13:04
 
 
 

Την ικανοποίησή του για τη συνέχιση πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του 2022 εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Συγκεκριμένα, η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 29/08/2022. Θα πιστωθεί συνολικά το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικότερα για το Νομό Κυκλάδων θα δοθεί το ποσό των 3.021.744,26€ σε 49.216 δικαιούχους για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο του έτους 2021, ενώ αναμένεται νεότερη ενημέρωση για το ακριβές ποσό που θα πιστωθεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του έτους 2022.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά με σταθερά βήματα, πιστή στις δεσμεύσεις της για ελάφρυνση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των νησιωτών».

(Visited 83 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.