Κ. Μονογυιού: «Οι συνεχείς ενέργειες μου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο φέρνουν αποτέλεσμα»

Newsroom
25/08/2022 13:38
 
 
 

 

Σε διαρκή επικοινωνία κι επαφές τόσο με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου ήταν – σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε – η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Με αφορμή την έναρξη της καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών στους δικαιούχους, συνολικού ύψους 12,5 εκ. ευρώ (έπειτα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), η βουλευτής κα Μονογυιού δήλωσε:

«Το τελευταίο διάστημα βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για το ζήτημα της καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους νησιώτες, ενός δίκαιου μέτρου που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των νησιωτών. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι από την Δευτέρα 29/08/2022 αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων. Η έγκαιρη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και η συνέχιση αυτού του απαραίτητου μέτρου υπήρξε θέμα συζήτησης σε διαδοχικές συναντήσεις που έχω πραγματοποιήσει με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση αυτού του δίκαιου μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του έτους 2022, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για την εκκαθάριση των πληρωμών και την οριστική καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*