Μήνυμα του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Newsroom
17/11/2022 13:30
 
 
 

 

Μήνυμα του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων»: Τα λόγια αυτά ηχούν ακόμη ζωντανά, με την ίδια δύναμη, την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο παλμό. Είναι ριζωμένα στις συνειδήσεις και στις καρδιές όλων των Ελλήνων που ονειρεύονται και παλεύουν για μια χώρα ελεύθερη, δίκαιη, δημοκρατική, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς.

49 χρόνια πέρασαν από τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου, της ημέρας που στάθηκε η αρχή του τέλους της ειδεχθέστερης περιόδου της νεότερης Ελλάδας, της ημέρας που άρχισε να θεμελιώνεται ξανά η δημοκρατία. Θεμέλια που χτίστηκαν πάνω στο αίμα παιδιών, των νεαρών φοιτητών που δε φοβήθηκαν, ούτε λύγισαν. Αντέταξαν απέναντι στα τανκς και τα όπλα της Χούντας τη βροντερή φωνή τους, την αξιοπρέπειά τους, τη αγωνιστικότητά τους.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη όλων των νέων που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ωραία ιδανικά τους. Τιμούμε όμως και κάθε νεανική ψυχή που δεν εφησυχάζει και δεν επαναπαύεται, αλλά ονειρεύεται, αντιστέκεται και δημιουργεί ένα μέλλον που να της ανήκει και να της αξίζει.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.