Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων συμμετέχει στην πανελλαδική στάση εργασίας

Newsroom
01/12/2022 15:03
 
 
 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών ιατρών και εκφράζει την αντίθεσή του σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου: «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση, Μισθολογικές Ρυθμίσεις για τους Ιατρούς και Οδοντίατρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Ζητούμε την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου σε επίπεδα προ του μνημονίου, αντίστοιχα των Ευρωπαϊκών δεδομένων, την πλήρη στελέχωση των κενών θέσεων των νοσοκομείων με μόνιμες θέσεις, την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των υπεράριθμων εφημεριών και την αξιοπρέπεια στην άσκηση του ιατρικού έργου των δημόσιων λειτουργών.

Ζητούμε να παγώσει η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, το οποίο δεν πρόκειται να καταφέρει την πολυπόθητη αναδιάρθρωση που ευαγγελίζεται. Αντιθέτως θα δημιουργήσει επιπλέον κενά καθώς θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους ιατρούς από το ΕΣΥ. Οι οποίες αλλαγές στο ΕΣΥ πρέπει να προκύψουν με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των γιατρών και μετά από την εκτενή διαβούλευση με τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων συμμετέχει στην πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 1/12 στηρίζοντας έτσι τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο ισοπέδωσης του δημόσιου δωρεάν συστήματος.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*