Επιχορηγήσεις σε Νάξο και Αμοργό για αφαλατώσεις και μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού

Newsroom
16/12/2022 13:36
 
 
 

 

Αποφάσεις επιχορήγησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Αμοργού υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις αυτές αφορούν σε:
*Επιχορήγηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ύψους 260.400€) για τη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 1000κ.μ./ημέρα με σκοπό την προμήθεια 200.000κ.μ. πόσιμου ύδατος από τον Δήμο.

*Επιχορήγηση του Δήμου Αμοργού (ύψους 34.720€) για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου ύδατος (water kiosk) δυναμικότητας 140lt/ώρα στη Χώρα και στον Ποταμό.

Οι σχετικές αποφάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022.

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Η κα Μονογυιού δήλωσε: «Οι αποφάσεις επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 295.120€ στους Δήμους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού αποδεικνύουν έμπρακτα για άλλη μία φορά τη διαχρονική πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της ΝΔκαι του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη της νησιωτικότητας και των τοπικών κοινωνιών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την αποτελεσματικότητα τους, τις λύσεις και τη συνεχή παροχή επιχορηγήσεων με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στα νησιά μας».

Ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Άλλο ένα έργο εγκρίνεται σήμερα και προστίθεται στα πολλά και ζωτικής σημασίας έργα που χρηματοδοτεί η Κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη πως ο Πρωθυπουργός έχει ως προτεραιότητά του τη στήριξη της νησιωτικότητας. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αμοργού και την ομάδα του για τις συνεχείς προσπάθειες και θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη στήριξη».

(φωτό αρχείου)

(Visited 202 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*