Στη Σίφνο το 14ο Συνέδριο των Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων

Newsroom
15/03/2023 16:44
 
 
 

 

Από τις 21 έως τις 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, το οποίο διοργανώνουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι».

Το φετινό συνέδριο έχει θέμα «Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην» και θα επιχειρήσει να φωτίσει θέματα όπως για παράδειγμα, η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν θέματα όπως:
-Σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην και τρόποι προσέγγισής τους στην κυκλαδική πραγματικότητα.

-Η εμπειρία της πανδημίας: ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις και μέτρα αντιμετώπισής τους.

-Παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σύγχρονη ευζωία.

-Χάραξη εθνικών πολιτικών ευζωίας: εκπαίδευση, πρόληψη, κοινωνική μέριμνα.

-Μεσογειακή διατροφή και Αιγιακή κουζίνα ως παράγοντες ευζωίας.

Στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΔήμοςΣίφνου αναμένεται να στηρίξουν το 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα τη Νάουσα Πάρου, αριθμεί πλέον 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά (Αμοργό, Άνδρο, Αντίπαρο, Κέα, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Σέριφο, Σίφνο, Τήνο, Φολέγανδρο και Σύρο) με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους, ενώ τα Παγκυκλαδικά Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών αποτελούν έναν πολυδιάστατο θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*