Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη σε Μήλο και Κύθνο

Newsroom
24/03/2023 16:34
 
 
 

 

Τη Μήλο και την Κύθνο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Στη Μήλο, μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, είχαν σειρά επαφών με την Έπαρχο κα Έλλη Χωριανοπούλου, τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μανώλη Μικέλλη και εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας τους, τέθηκαν όλα τα ζητήματα του νησιού, καθώς και η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξή του. Μάλιστα, ένα από τα σημαντικότερα θέματα, στο οποίο δόθηκε βαρύνουσα σημασία, ήταν το έργο στην περιοχή «14 Μάρτυρες», για το οποίο ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις και δόθηκαν κατευθύνσεις.

Ακόμη, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Λεονταρίτης επισκέφθηκαν όλα τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού (στα οποία έχουν γίνει παρεμβάσεις συντήρησης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια), με τελικό σταθμό τους το Γυμνάσιο – Λύκειο Τριοβασάλου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ποσό του 1.000.000€.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης: «Αποδεικνύουμε καθημερινά, εμπράκτως τη φροντίδα μας για τα νησιά και τις υποδομές τους, ιδιαιτέρως στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης. Μέσα από το “Πρόγραμμα βελτίωσης Σχολικών Κτιρίων” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες έργα στα νησιά μας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τη νεολαία μας. Στη Μήλο, από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, τα χαμόγελα και τις φωνές τους πήραμε δύναμη και συνεχίζουμε, γιατί η νεολαία ήταν και παραμένει στις προτεραιότητές μας».

Κύθνος: Δρομολογείται η κατασκευή φράγματος
Σηματοδοτώντας την προτεραιότητα που έχει δώσει η περιφερειακή αρχή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κύθνου, ο κ. Λεονταρίτης επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο, την περιοχή που έχει προταθεί να κατασκευαστεί το φράγμα.

Ανακοίνωσε, δε, την απόφαση της Περιφέρειας να προβεί στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου. «Δρομολογούμε και πάλι την κατασκευή ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την Κύθνο, τη σπουδαιότητα αλλά και τα ευεργετικά αποτελέσματα του οποίου, λόγω της χωρητικότητάς του (1.000.000 κ.μ.) όλοι αντιλαμβανόμαστε» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ολοκληρώνοντας τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Κύθνου για τα αναπτυξιακά θέματα και την πορεία των έργων της τρέχουσας περιόδου, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Λεονταρίτης επανέλαβε τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής για διαρκή στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της Κύθνου.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*