Η Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στη Σύρο την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Newsroom
20/02/2024 22:34
 
 
 

 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε τη Σύρο, συμμετέχοντας στην κοπή πίτας της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων, με την παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως. Η κ. Μονογυιού παρευρέθηκε σε συνάντηση με φορείς, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τη Δήμαρχο Κέας και τη Δήμαρχο Σίφνου, επικεντρώνοντας τη συζήτηση στα ζητήματα της νησιωτικότητας και της υποστήριξης των νησιών εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια, συνόδευσε την κ. Κεραμέως στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Σύρου, όπου πραγματοποιήθηκε αντιρρυπαντική άσκηση με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου Ναυαγοσωστικού ρυμουλκού ανοιχτής θαλάσσης που διαθέτει η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης της στην εκδήλωση κοπής πίτας, η κ. Μονογυιού επεσήμανε την ανάγκη στελέχωσης των νησιών με ιατρικό προσωπικό, την επιστροφή του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην πτητική βάση της Σύρου αλλά και την ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υποδομών και κυρίως σε έργα αποχέτευσης και υδροδότησης.

Η ανακοίνωση της Κατερίνας Μονογυιού για την επίσκεψή της στη Σύρο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε τη Σύρο, όπου παρευρέθηκε στην κοπή πίτας της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως. Στο πλαίσιο του χαιρετισμού της, η Υπουργός, μεταξύ άλλων υπογράμμισε την μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου που θα ισχύσει στις επικείμενες ευρωεκλογές και την ιδιαίτερη σημασία της αύξησης της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στη συνάντηση φορέων που έλαβε χώρα με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, της Δημάρχου Κέας κ. Ρένας Βελισσαροπούλου και της Δημάρχου Σίφνου κ. Μαρίας Ναδάλη. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε η αντιμετώπιση των ζητημάτων της νησιωτικότητας και η στήριξη των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Έπειτα, η Κατερίνα Μονογυιού συνόδευσε την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Σύρου, όπου τις υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX NEORION SHIPYARDS κ. Πάνος Ξενοκώστας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, πραγματοποιήθηκε αντιρρυπαντική άσκηση με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου Ναυαγοσωστικού ρυμουλκού ανοιχτής θαλάσσης που διαθέτουμε στην Ελλάδα και μεγαλύτερου ρυμουλκού της Μεσογείου. «Τόσο η Κυβέρνηση όσο και εγώ προσωπικά στηρίζουμε το Νεώριο Σύρου, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης» δήλωσε η Κατερίνα Μονογυιού και παράλληλα υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία τέτοιων ασκήσεων που συμβάλλουν στην πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της στην κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως, τόσο με το παρόν χαρτοφυλάκιο της όσο και με το προηγούμενο, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στα νησιά μας και πως αφουγκράζεται τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας. Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω την ανάγκη στελέχωσης των νησιών μας με ιατρικό προσωπικό και την μόνιμη επιστροφή του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στη βάση της Σύρου ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, τα νησιά μας χρειάζονται υποστήριξη σε θέματα υποδομών, ειδικότερα σε έργα αποχέτευσης και υδροδότησης. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Κυκλάδων καθώς και όλους τους Προέδρους των τοπικών οργανώσεων μας που έχουν δώσει διαχρονικές μάχες για την παράταξη μας και είμαι σίγουρη ότι, με την στήριξη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικηφόρα και στις επικείμενες Ευρωεκλογές».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 79 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*