2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου: Τιμητική βράβευση τριών γυναικών από τον χώρο της κυκλαδίτικης Υγείας

Newsroom
11/03/2024 13:44
 
 
 

 

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου των γυναικών ηγετών του ΕΣΥ στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον υποεκπροσωπούμενο αυτό τομέα, στο δύσκολο γεωγραφικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν η Πρόεδρος Δ.Ε.Κ.Υ. Μυκόνου κα Ντίνα Σαμψούνη, η Αναπληρώτρια Διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου κα Καλλίτσα Φραγκίσκου και η Πρόεδρος Δ.Ε.Κ.Υ. Πάρου κα Μαρία Κουτσονικολή.

Την εκδήλωση, την οποία οργάνωσε ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός, τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του Οίκου του Ναύτου κ. Γιάννης Κουλιζάκος και πολλά άλλα στελέχη του χώρου του ΕΣΥ.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησε η Ιωάννα Χανιώτη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Κέντρου Υγείας Πάρου η οποία δήλωσε: «Ως εκπρόσωπος του Δήμου Πάρου, ως γυναίκα, ως φίλη είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την βράβευση της Μαρίας Κουτσονικολή. Γνωρίζω τον αγώνα που δίνει καθημερινά μαζί με τον Διευθυντή και το προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια!».

Ακολουθεί το συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά για την βράβευση της κας Κουτσονικολή:
«Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που σηματοδοτεί τον αγώνα των γυναικών για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των προκαταλήψεων και στερεοτύπων που συνδέονται με το φύλο τους, βραβεύτηκαν από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου τρεις γυναίκες που ηγήθηκαν στον Τομέα της Διοίκησης στο χώρο της υγείας, στις Κυκλάδες, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, η κα Μαρία Κουτσονικολή.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Πάρος, πλέον την έκρηξης του Τουρισμού ήρθε αντιμέτωπη και με τις πρωτόγνωρες προκλήσεις της πανδημίας. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός προκάλεσε αβεβαιότητα και πρωτοφανείς πιέσεις στο σύστημα υγείας, στις οποίες ανταπεξήλθε με εξαιρετικό τρόπο κάτω από ομολογουμένως αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Θα ήθελα να την συγχαρώ προσωπικά και να την ευχαριστήσω, για το σπουδαίο και δύσκολο έργο το οποίο φέρει εις πέρας με επιτυχία. Της εύχομαι καλή δύναμη και να συνεχίσει με το ίδιο πάθος να προσφέρει στην δημόσια ζωή του νησιού μας!».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 112 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*