Eισαγγελέας Τζορμπατζόγλου: Μετά τη Μύκονο και την Πάρο σειρά έχει η Σύρος

Newsroom.
08/05/2024 08:44
 
 
 

Μετά τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων νυχτερινών μαγαζιών σε Μύκονο και Πάρο και την απελευθέρωση των παραλιών από τις παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, θα συνεχίσει και φέτος τον πόλεμο κατά της διαφθοράς στα νησιά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, που κατάφερε να επιβάλλει τη νομιμότητα σε περιοχές, που θεωρούντο άβατο ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, φέτος ηγείται νέας εκστρατείας στα νησιά αρμοδιότητας του, με αντικείμενο τους ανήλικους.

Πόρτα – πόρτα στο νησί της Σύρου, ο κ. Τσορμπατζόγλου, μόνος του συνοδεία αστυνομικού, επιχειρεί ενημέρωση κατά της κάθε μορφής βίας κατά των ανηλίκων και κυρίως κατά της σεξουαλικής βίας, με θύματα παιδιά.

Επίσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποιεί ελέγχους σε δημοτικούς χώρους άθλησης και σε γυμναστήρια, αλλά και σε σχολεία, επειδή λόγω συνθηκών, οι χώροι αυτοί είναι πιο ευάλωτοι σε τέτοιου είδους παραβατικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσορμπατζόγλου επισκέπτεται γυμναστήρια στο νησί της Σύρου, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες να είναι προσεκτικοί και να καταγγείλουν αμέσως ό,τι σχετικό υποπέσει στην αντίληψη τους, ενώ κάνει και ελέγχους στους χώρους.

Παράλληλα ο ίδιος ο Εισαγγελέας, κατά πληροφορίες δεν διστάζει να επισκέπτεται πάρκα και παιδότοπους, για να ενημερώνει γονείς που βρίσκονται εκεί με τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, για τη νοσηλεία του εκλιπόντα πατέρα του στο νοσοκομείο Αττικόν, ο εισαγγελέας Αιγαίου έστρεψε τα πυρά του και στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου πηγαίνει απρόβλεπτα στα νοσοκομεία της Σύρου, προκειμένου να διαπιστώσει εάν λειτουργούν ομαλά και πως μεταχειρίζονται τους ασθενείς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αφορμή για τις επισκέψεις του Εισαγγελέα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Σύρου, υπήρξαν καταγγελίες ότι, γιατρός ζήτησε φακελάκι 700 ευρώ, για να χειρουργήσει ασθενή!

Κατά τις ίδιες πηγές στις σκέψεις του κ. Τζορμπατζόγλου είναι να προεκτείνει την εισαγγελική του δράση και στα θεραπευτήρια όλων των νησιών αρμοδιότητας του, όπως: Σύρο, Τήνο, Ανδρο, Μύκονο, Πάρο και Μήλο, Νάξο, Κουφονήσια, Σαντορίνη, Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίo, Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 197 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*