Την ενίσχυση της στελέχωσης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων ζητά ο Μάρκος Καφούρος

Newsroom.
25/05/2024 14:17
 
 
 

 

Ερώτηση προς την υπουργό Τουρισμού, στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Αφορά την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα εν όψει της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ο κ. Καφούρος τονίζει πως η ενίσχυση της ΠΥΤ κρίνεται απαραίτητη για το έργο της αξιολόγησης των αιτημάτων και έκδοσης αποφάσεων στους χρόνους που προβλέπονται από τη νομοθεσία αλλά και για την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος εν γένει, που αποτελεί έναν ισχυρό διεθνώς εμπορεύσιμο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και την κύρια απασχόληση στα κυκλαδίτικα νησιά.

Σήμερα, στις Κυκλάδες εδρεύουν 1.300 ξενοδοχεία, 16.000 επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και 4.000 rent a car και τουριστικά γραφεία.

«Η ΠΥΤ (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού) Κυκλάδων επωμίζεται όλο το βάρος αιτημάτων, βεβαιώσεων, έκδοσης αδειών, καταγγελιών και ελέγχων στα κυκλαδίτικα νησιά που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις. Το έργο της υπηρεσίας σήμερα εκτελείται από πέντε (5) υπάλληλους και έναν (1) προϊστάμενο παρά το γεγονός ότι στο οργανόγραμμα προβλέπονται δέκα επτά (17) θέσεις. Η υποστελέχωση της ΠΥΤ Κυκλάδων δημιουργεί πρωτίστως σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, επηρεάζοντας ακόμα και τους ποιοτικούς δείκτες παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, ενώ καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της αξιολόγησης των αιτημάτων και έκδοσης αποφάσεων στους χρόνους που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Η υποστελέχωση της υπηρεσίας με αρμοδιότητα τις Κυκλάδες όπου εδρεύουν 1.300 ξενοδοχεία, 16.000 επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και 4.000 rent a car και τουριστικά γραφεία, έχει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο στην αναγκαία υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος που αποτελεί έναν ισχυρό διεθνώς εμπορεύσιμο κλάδο της ελληνικής οικονομίας και την κύρια απασχόληση στα κυκλαδίτικα νησιά.

Το αίτημα συνοψίζεται στην επίλυση του προβλήματος μέσω της ενίσχυσης των ανθρώπινων πόρων που κρίνεται απαραίτητη. Σημειώνεται ότι η ΠΥΤ Κυκλάδων εξαιρέθηκε τόσο από τη διαδικασία μόνιμων προσλήψεων το 2021 (προκήρυξη 12Κ/ 2021) όσο και από τον 1ο κύκλο του ενιαίου συστήματος κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων το 2024.

Κατόπιν των ανωτέρω ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτάει την υπουργό:
α) Σε ποιες παρεμβάσεις σκοπεύετε να προβείτε ώστε να ενισχυθεί άμεσα η ΠΥΤ Κυκλάδων;
β)Υπάρχει σήμερα προγραμματισμός ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της εν λόγω υπηρεσίας;».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*