Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στη Θηρασιά

rypansi petrelaio
admin
10/09/2017 15:31
 
 
 

Διάσπαρτα πετρελαιοειδή εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Θηρασιάς, προερχόμενα κατά πάσα πιθανότητα από το περιστατικό προσάραξης στην Ίο του Blue Star Patmos.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενέργησαν την Παρασκευή στελέχη του Λιμεναρχείου Θήρας στην θαλάσσια περιοχή δυτικά και βορειοδυτικά της Θηρασιάς, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πετρελαιοειδών διάσπαρτων σε έκταση περίπου 100 επί 200 μέτρων και σε απόσταση περί τα 1000 μέτρα από την ακτή.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα, ενώ με τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ξεκίνησαν οι εργασίες απορρύπανσης και περισυλλογής από ιδιωτική εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Επίσης, το μεσημέρι του Σαββάτου διαπιστώθηκε η ύπαρξη κηλίδων πετρελαιοειδών, διάσπαρτων σε δύο ακόμα θαλάσσιες περιοχές, νότια και νοτιοδυτικά της Θηρασιάς σε έκταση 100 επί 1000 μέτρων περίπου εκάστη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ αναλήφθηκαν εργασίες απορρύπανσης από ιδιωτική εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Διερευνάται το ενδεχόμενο η εν λόγω θαλάσσια ρύπανση να έχει προκληθεί από το περιστατικό προσάραξης στην Ίο του Blue Star Patmos.

(Visited 139 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.