Σύρος: Συνάντηση Λειβαδάρα με επιχειρηματίες του πεζόδρομου των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη

 
 
 

Με εκπροσώπους των καταστημάτων που βρίσκονται στον πεζόδρομο των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη συναντήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας και αντιπροσωπεία του συνδυασμού του «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο».

Κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, ήταν η αναβάθμιση του πεζόδρομου στο κέντρο της Ερμούπολης, με τους επιχειρηματίες να παρουσιάζουν αναλυτικά τις προτάσεις τους (μερικές από τις οποίες βρίσκονται ήδη σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας) και να ζητούν τη συνεργασία του Δήμου στη συνδιαμόρφωση των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην περιοχή.

leibadaras pezodromos 1
Η συζήτηση επεκτάθηκε, επίσης, σε θέματα που αφορούν στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εμπορικών δρόμων της πόλης από πλευράς Δήμου, καθώς και στη γενικότερη – διόλου ενθαρρυντική – εικόνα που παρουσιάζει η αγορά του νησιού τα τελευταία χρόνια, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για τον σχεδιασμό σχετικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

leibadaras pezodromos 3

Ν. Λειβαδάρας: «Να γίνει ο πεζόδρομος ελκυστικό σημείο της πόλης»
Από την πλευρά του, ο κ. Λειβαδάρας ανέπτυξε τις βασικές αρχές του συνδυασμού του και σημείωσε ότι η γόνιμη συνεργασία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μάλιστα, επισήμανε ότι εφόσον εγκριθεί η πρόταση χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, ο Δήμος και οι επιχειρηματίες θα σχεδιάσουν από κοινού τις παρεμβάσεις στον πεζόδρομο, δεδομένου ότι η μελέτη δεν έχει ακόμη συνταχθεί.
«Τώρα που η λειτουργία του πεζόδρομου έχει εμπεδωθεί από όλους, είναι καιρός να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο παρά η λειτουργική και αισθητική ολοκλήρωσή του, με στόχο να αποτελέσει ένα από τα πλέον ελκυστικά σημεία της πόλης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο».

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*