200.000 ευρώ στην Άνδρο για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από την κακοκαιρία

ζημιών και καταστροφών από κακοκαιρία
Newsroom
17/01/2020 1:09
 
 
 

 

Νέα χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αποφάσισε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Υπουργού, εγκρίθηκε η οικονομική χορήγηση προς τον Δήμο Άνδρου ποσού 200.000 ευρώ μέσα από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Υπενθυμίζεται, ότι, σχετική ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη ενίσχυσης της Άνδρου είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, με αντίστοιχες επαφές και ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση και με το δήμαρχο Άνδρου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρατάθηκε για έξι επιπλέον μήνες (έως 7 Ιουλίου του 2020) η κήρυξη της Άνδρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές που σημειώθηκαν την περίοδο ακραίων καιρικών φαινομένων τον περασμένο Οκτώβριο.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post