«Στην εντατική» οι υγειονομικές μονάδες των μικρών νησιών – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Συρμαλένιου και Υποδιοικητή 2ης ΥΠΕ

giatros 2
Newsroom
24/02/2020 12:19
 
 
 

 

Συνάντηση με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ είχαν την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο δήμαρχος Μήλου κ. Μικέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Μήλου κ. Μαρτάκης.

Βασικό θέμα της ήταν η άμεση ανάγκη στελέχωσης με ιατρικό και λοιπό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Μήλου, Πάρου και Άνδρου και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων Σίφνου και Κέας, με τον κ. Αλεβίζο να δηλώνει ήδη γνώστης της δυσκολίας που υπάρχει στην πρόσληψη μόνιμων γιατρών στα νησιά. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Αλεβίζος θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Υγείας το 90% των νέων θέσεων που θα προκηρυχθούν στην 2η ΥΠΕ να διατεθούν στις μονάδες υγείας των νησιών. Σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη επικουρικών γιατρών, είπε ότι η κατανομή τους στα νησιά θα προχωρήσει μετά την επικύρωση του προϋπολογισμού της ΥΠΕ (η οποία αναμένεται στα τέλη Μαρτίου), ενώ μετά για την κάλυψη θέσεων παιδιάτρων, η 2η ΥΠΕ προχωρά προσωρινά στην ολιγοήμερη περιοδική αποστολή παιδιάτρων στα νησιά όπου εμφανίζεται η μεγαλύτερη ανάγκη.

Τέλος, ο κ. Αλεβίζος εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι η 2η ΥΠΕ θα έπρεπε – μέσω των Κ.Υ. και των Π.Π.Ι. – να αποκτήσει πλήρη γνώση του ιστορικού των ασθενών και των κρίσιμων προβλημάτων του κάθε νησιού, έτσι ώστε να προχωρήσει στην οργάνωση προγραμματισμένων περιοδικών επισκέψεων ειδικευμένων γιατρών από τα μεγάλα νοσοκομεία, που θα παρακολουθούν και θα αντιμετωπίζουν κατά το δυνατόν τα προβλήματα. Παρότρυνε, μάλιστα, τους δημάρχους και όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν διαθέσιμους ιατρούς για κάλυψη θέσεων στα νησιά.

Ειδικότερες αναφορές για Μήλο, Πάρο, Άνδρο, Σίφνο και Κέα

Σχετικά με την Μήλο, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ διαβεβαίωσε τους κ.κ. Συρμαλένιο, Μικέλη και Μαρτάκη ότι η απόσπαση του επιστημονικού διευθυντή Ηλία Αποστολόπουλου θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, ενώ για τον δεύτερο γενικό γιατρό ή παθολόγο τους παρέπεμψε στα προαναφερθέντα. Ακόμη, εξασφαλίστηκε η παρουσία μιας παιδιάτρου για τρεις μέρες, ενώ ο κ. Αλεβίζος δέχτηκε να μεταφερθεί αχρησιμοποίητος οδοντιατρικός εξοπλισμός από τη Μήλο στην Κίμωλο για την κάλυψη των σχετικών αναγκών περιοδικά από τους δύο οδοντίατρους του Κ.Υ.

Για την Πάρο, διαβεβαίωσε ότι θα ανανεωθούν οι θητείες της επικουρικής γενικής ιατρού κας Καψάλη και του ορθοπεδικού κ. Χατζηαντωνίου και ενημέρωσε ότι η διαδικασία πρόσληψης του ακτινολόγου θα ολοκληρωθεί σε 3-4 μήνες. Σχετικά με το αίτημα μετάταξης από το ΕΚΑΒ του ιατρού κ. Καταγή, ζήτησε ο ιατρός να επικοινωνήσει άμεσα μαζί του.

Τέλος, ο κ. Αλεβίζος έκανε γνωστό ότι θα παραταθεί και η θητεία του οδοντιάτρου στην Άνδρο, ενώ σχετικά με τα προβλήματα των Π.Π. Ιατρείων Σίφνου και Κέας, τα οποία αφορούν στην άμεση πρόσληψη ενός γενικού ιατρού ή παθολόγου και ενός παιδίατρου αντίστοιχα, ο υποδιοικητής παρέπεμψε τους παριστάμενους στα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*