Αμοργός: Απολύμανση και προληπτικά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό

Newsroom
23/03/2020 12:55
 
 
 

Απολύμανση σε κοινόχρηστους χώρους, δομές και δημοτικά κτήρια πραγματοποίησε ο Δήμος Αμοργού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Συγκεκριμένα, πιστοποιημένο συνεργείο προχώρησε σε απολυμάνσεις μεταξύ στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, τα Λιμεναρχεία Αιγιάλης και Καταπόλων, τα Περιφερειακά Ιατρεία, τον Αστυνομικό Σταθμό, το Ταχυδρομείο, το Κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς, τις Δημόσιες Τουαλέτες, το Δημοτικό Κατάστημα Αμοργού, τα Γραφεία Τοπικών Κοινοτήτων και τον ΧΥΤΑ.
Επίσης, στις εκκλησίες του Αγίου Σπυριδώνα στο Βρούτση, του Αγίου Ονούφριου στην Αρκεσίνη, της Αγίας Παρασκευής στην Κολοφάνα, στη Μητρόπολη Χώρας, του Αγίου Γεωργίου στα Κατάπολα, της Ανάληψης στον Ποταμό, καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο Θολαρίων.
Απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Ασθενοφόρο, το αυτοκίνητο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε άλλα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου.


Οι προληπτικές ενέργειες θα συνεχιστούν προκειμένου να απολυμανθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το σύνολο των κοινόχρηστων χώρων σε όλη την Αμοργό και θα ακολουθήσουν επαναληπτικές απολυμάνσεις.
Παράλληλα, απευθύνεται εκ νέου έκκληση προς τους δημότες να περιορίσουν δραστικά τις επισκέψεις τους στα δημοτικά κτήρια, να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κάνουν χρήση της ενισχυμένης δομής κοινωνικής προστασίας του Δήμου στα τηλέφωνα 22853-60222, 22853-60201 και στην διεύθυνση helpamorgos@gmail.com.
«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι προληπτικά και σε συνάρτηση, πάντα, με τις οδηγίες της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, τους εθελοντές της ΕΔΟΚ και όσους βοηθάνε εθελοντικά και ιδιαιτέρως το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αμοργού, οι οποίοι εργάζονται με απόλυτη αυταπάρνηση για να μπορούν οι πολίτες της Αμοργού να αισθάνονται ασφαλείς, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤO ΣΠΙΤΙ. Πρέπει όλοι να τηρήσουμε υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.


(Πηγή: dimos.amorgos.gr)

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*