Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση απασχολούμενων στον τομέα τουρισμού από το ΚΕΚ της Περιφέρειας

servitora
Newsroom
20/05/2020 11:57
 
 
 

 

Την επικείμενη έναρξη της δωρεάν διαδικτυακής εκπαίδευσης των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γ. Γεννηματάς Α.Ε.». της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Μετά την πρόσφατη σχετική ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και ο κ. Λεονταρίτης, με επιστολή του προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, τους Συλλόγους Τουριστικών Καταλυμάτων, τα Τουριστικά Γραφεία, τις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τα Ναυτικά Πρακτορεία και τις επιχειρήσεις επισιτισμού και εστιάσεως του Νομού, ενημέρωσε πως τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης»

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης», το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.katartisi-pnai.gr για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες με τη λήξη των σεμιναρίων θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Λεονταρίτης: «Ο τουρισμός στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

Όπως επισημαίνει ο κ. Λεονταρίτης: «Ο τουρισμός ήταν και παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αποτελεί τη βαριά βιομηχανία και την κινητήριο δύναμη για την οικονομία του τόπου μας. Αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, που η χώρα μπαίνει σταδιακά στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας, μετά τις προσπάθειές μας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας, είμαστε παρόντες για μία ακόμη φορά με ένα νέο στόχο: Nα στηρίξουμε με τις δράσεις μας τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου και να αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από την επικείμενη μείωση του τουρισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο».

(Visited 159 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.