ΠΣΕ ΜέΡΑ25: Στηρίζει τους κατοίκους της Τήνου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού

Newsroom
21/05/2020 13:08
 
 
 

 

Την νέα επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο νησί της Τήνου καταδίκασε η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων των νησιών που εναντιώνονται στη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η ΠΣΕ του ΜέΡΑ25 υποστήριξε, επίσης, ότι η πολιτική εξουσία πρέπει να διορθώνει τους νόμους και τις αποφάσεις ώστε να λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες όμως – όπως είπε – απαξιώνει με κυνικό τρόπο η ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΠΣΕ του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες:

Οι κάτοικοι της Τήνου που αγωνίζονται να προστατέψουν το νησί τους από την καταστροφική εγκατάσταση αιολικών πάρκων βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν και συλλήψεις.

Το ΜέΡΑ25 έχει τοποθετηθεί με έμφαση ενάντια σε σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών βασισμένων σε ελλιπείς μελέτες και αμφίβολες αδειοδοτήσεις και έχει καταθέσει προτάσεις για την ενεργειακή μετάβαση χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ως Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες καταδικάζουμε την νέα επέμβαση των Δυνάμεων Καταστολής στο νησί και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων των νησιών που εναντιώνονται στη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν.

Η πολιτική εξουσία υπάρχει και για να διορθώνει τους νόμους και τις αποφάσεις ώστε να λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των κοινωνιών και όχι μόνο για να διασφαλίζει την εφαρμογή τους (με κάθε μέσον!) ακόμα και όταν αυτοί αποδεικνύονται καταστροφικοί.

Η επίμονη και επαναλαμβανόμενη επιλογή της αστυνομικής παρέμβασης για την αποσιώπηση της φωνής των κινημάτων μας ανησυχεί και μας εξοργίζει. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα κινήματα εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων του νησιού, όπως αποδεικνύεται από την σύμφωνη γνώμη όλων των εκλεγμένων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο της Τήνου.

Ακόμα μια φορά η ΝΔ απαξιώνει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και δείχνει τον κυνισμό της εξουσίας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα νησιά μας δοκιμάζονται από τη νέα οικονομική ύφεση που έρχεται καθώς και το 5ο μνημόνιο.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*