Επιμελητήριο: Περισσότεροι από 2000 συμμετέχοντες στα πρώτα δωρεάν διαδραστικά webinars

Newsroom
23/05/2020 13:09
 
 
 

 

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση των μελών του Επιμελητηρίου από όλες τις Κυκλάδες στα πρώτα δωρεάν διαδραστικά webinars που διοργάνωσε ο φορέας, στο πλαίσιο έγκυρης και ουσιαστικής ενημέρωσης, με τρόπο πρακτικό και εξειδικευμένο.

 Τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με την υποβολή ερωτήσεων προς τους εισηγητές, σε μια πρωτοφανούς ποιότητας σύνδεση εικόνας και ήχου που παρείχε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που πρόσφατα συνέδεσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με το ήδη υπάρχον σύστημα τηλεδιάσκεψης που διέθετε, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες του προς τα μέλη.


Την πρώτη εβδομάδα των δωρεάν webinars πήραν μέρος περισσότερα από 2000 άτομα, γεγονός που έκανε τις συγκεκριμένες τηλεδιασκέψεις τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων επικοινώνησαν προσωπικά με περισσότερους από 1500 αιτούντες, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους διευκολύνουν στη χρήση της πλατφόρμας και την παρακολούθηση των webinars.
Από τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα, τα δύο πρώτα αφορούσαν στην παρουσίαση και ανάλυση των νέων κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας που ισχύουν και αφορούν την ασφαλή επαναλειτουργία τόσο των χώρων μαζικής εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ και επιχειρήσεις τροφίμων), όσο και των καταλυμάτων, των ξενοδοχείων και των τουριστικών εγκαταστάσεων.


Ο έμπειρος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας κ. Γιάννης Κακός (τεχνολόγος τροφίμων & ποτών Msc και εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ) ανέλυσε όλους τους ισχύοντες κανονισμούς που πρέπει να γνωρίζει και οφείλει να εφαρμόσει η κάθε επιχείρηση πριν αποφασίσει την επαναλειτουργία της, ενώ έδωσε πρακτικές συμβουλές και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν είτε γραπτώς, είτε με παρέμβαση στη συζήτηση.


Στο τρίτο κατά σειρά,ο Δρ. Σωτήριος Βαρελάς (λέκτορας Στρατηγικού Management στον Τουρισμό στο Νεάπολις Πανεπιστήμιο Πάφου και καθηγητής στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς) παρουσίασε τις κυριότερες τεχνολογίες πληροφορικής-επικοινωνίας και εφαρμογές που αξιοποιούνται στον τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι προηγμένες τεχνολογίες στην αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 όσον αφορά είτε στους τουριστικούς προορισμούς, είτε στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους επισκέπτες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας τη Δευτέρα 25 Μαΐου με τον κ. Νικόλα Χατζηπέτρο. Ο κ. Χατζηπέτρος είναι Γενικός Διευθυντής του 6άστερου ξενοδοχείου Wanda Reign on the Bund που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ομίλου Wanda στην Κίνα, έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις και στις 5 ηπείρους και έχει εξειδικευτεί στη διαχείριση λειτουργίας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης, με πρόσφατη εμπειρία στην πανδημία στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια του webinar πρόκειται να δώσει πρακτικές οδηγίες και απαντήσεις στα καίρια και ζωτικής σημασίας ερωτήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις ξενοδοχειακών μονάδων, καταλυμάτων και τουριστικών εγκαταστάσεων ενόψει της επαναλειτουργίας τους.

Το υλικό για κάθε webinar που ολοκληρώνεται, θα αναρτάται στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον σύνδεσμο e-kyklades.gr/articles/education, ενώ αίτηση συμμετοχής για τα επόμενα webinars μπορείτε να υποβάλετε στον σύνδεσμο bit.ly/2Xa5fk8.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.