Κέα και Αμοργός διαμαρτύρονται για την κατάταξη τους στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας

Newsroom
13/10/2020 10:32
 
 
 

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί σε Κέα και Αμοργό για την κατάταξη τους στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19.

Πιο συγκεκριμένα, το νησί της Κέας κατατάχτηκε στον βαθμό επικινδυνότητας 3 (λόγω της ύπαρξης αυξημένων κρουσμάτων στην γειτονική Κύθνο), ενώ το νησί της Αμοργού κατατάχθηκε στο Επίπεδο 2-Επιτήρηση.

Άμεσα, οι δήμαρχοι των δύο νησιών κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου και Ελευθέριος Καραΐσκος διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στέλνοντας χθες επιστολές με τις οποίες χαρακτηρίζουν άδικη την συγκεκριμένη κατάταξη που, μοιραία, επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων τους.

Σημειώνεται ότι την επιστολή της Δημάρχου Κέας συνυπογράφει και η πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας «Η Πρόοδος 1945» κ. Κοσμά Τζανίνη, ενώ η επιστολή του Δημάρχου Αμοργού εστάλη επίσης προς τους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής και κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τους βουλευτές Κυκλάδων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

 

Η επιστολή της Δημάρχου Κέας


 

Η επιστολή του Δημάρχου Αμοργού

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι φορείς της Αμοργού επέδειξαν τεράστια υπευθυνότητα και συνέπεια. Όλοι μαζί, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να αναδείξουμε το νησί μας σε ένα ασφαλή και καθαρό προορισμό.

Η προσπάθεια μας αυτή, ενώ χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, αναιρείται πλήρως από τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid -19, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε σήμερα.

Η Αμοργός με την πεντακάθαρη επιδημιολογική εικόνα βρίσκεται στο επίπεδο 2 της Επιτήρησης, λόγω της κατάταξης ανά περιφερειακή ενότητα. Η κατάταξη αυτή είναι τελείως άδικη και συνιστά παραπληροφόρηση με θύμα την ταλαιπωρημένη τοπική μας οικονομία.

Σας ζητάμε να διορθώσετε άμεσα την αδικία αυτή και να μας κατατάξετε σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τον Δήμο μας.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

(Visited 252 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*