Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα σε Σύρο και Μύκονο

Newsroom
13/10/2020 15:04
 
 
 

Η επίλυση των πλημμυρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διαχρονικά η Σύρος και η Μύκονος είναι ο στόχος των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, τις συμβάσεις των οποίων υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τη Σύρο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ERGO – LAND ΕΠΕ” προβλέπει εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοιχίων αντιστήριξης και επισκευή τεχνικού απορροής ομβρίων υδάτων.

Για τη Μύκονο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΓΕΩΤΕΡ – Ανώνυμη Τεχνική – Εμπορική – Κτηματική – Βιομηχανική – Παραγωγής Ενέργειας και Εκμετάλλευσης Ακινήτων» προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων θα γίνουν, επίσης, επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ θα γίνει και καθαρισμός της εκβολής των ρεμάτων ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα.

(φωτό αρχείου)

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*