Αντιπλημμυρικά έργα σε Σίφνο, Σέριφο, Ηρακλειά και Πάρο-Αντίπαρο

Newsroom
06/11/2020 3:06
  •  
  •  
  •  

Τέσσερις ακόμη συμβάσεις που αφορούν σε έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Σίφνου, της Σερίφου, της Ηρακλειάς και της Πάρου – Αντιπάρου υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Τα έργα, που αποσκοπούν στην αποφυγή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Περιλαμβάνουν καθαρισμούς ρεμάτων και εκβολών του, επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης, καθώς και κατασκευές νέων λιθόδμητων τοίχων.
Ειδικότερα, ανά νησί προβλέπονται οι εξής εργασίες:

Για τη Σίφνο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «Μπουρνάζος Α. – Τζογάνης Δ. Ο.Ε. δ. τ. ΕΓΕΚΑ Ο.Ε.» προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων και τμημάτων αυτών, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή κατασκευές νέων λιθόδμητων τοίχων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Για τη Σέριφο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Πολιτικός Μηχανικός ΕΔΕ» προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Αντιστοίχως, για την Ηρακλειά, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΣΜΙΛΗ ΑΤΕ» προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Τέλος, για την Πάρο – Αντίπαρο, εκ της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία «Γεώργιος Δ. Χριστόφορος ΕΔΕ – Χωματουργικές Εργασίες – Εμπόριο Δομικών Υλικών» ορίζονται ως απαραίτητες για την αντιπλημμυρική προστασία εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας.

(φωτό αρχείου)

(Visited 53 times, 1 visits today)