Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για την παράδοση ασθενοφόρων σε μικρά νησιά: «Πολιτική καπηλεία σε κοινή θέα»

Newsroom
09/02/2021 13:15
 
 
 

Την «ανέξοδη και επανειλημμένη φωτογράφιση» των κυβερνητικών βουλευτών Κυκλάδων (και όχι μόνο) κατά την παράδοση των νέων ασθενοφόρων στα μικρά νησιά «καυτηρίασε» η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ν.Ε. υποστήριξε ότι «η ΝΔ εγκαινιάζει έργα προγραμματισμένα και υλοποιημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ», χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στους νησιώτες και τις ανάγκες, σε αντίθεση με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η πολιτική του οποίου μπορεί να φτάσει τις υπηρεσίες Υγείας σε ασφαλές επίπεδο στις Κυκλάδες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων έχει ως εξής:

Χαιρόμαστε κάθε φορά που η ΝΔ εγκαινιάζει έργα προγραμματισμένα και υλοποιημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάθε φορά που κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία εμφανίζεται σαν υποστηρικτής των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας, παρά τις εξαγγελίες και τις δράσεις της στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Το νέο επεισόδιο είναι η επανειλημμένη φωτογράφιση των δύο βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ, και όχι μόνον, κατά την παράδοση των νέων ασθενοφόρων στα μικρά νησιά.

Για την ενημέρωση των νησιωτών, θα αναφέρουμε τα εξής: Τα ασθενοφόρα εντάχθηκαν στο ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 (ΕΣΠΑ) για την αναβάθμιση των Υγειονομικών Υπηρεσιών. Ο διαγωνισμός διεξήχθη και ολοκληρώθηκε από την 2η ΥΠΕ το 2018 (για το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο) οπότε και παραδόθηκαν τότε τα πρώτα οκτώ ασθενοφόρα. Τον Ιούλιο του 2019, λίγο πριν τις εκλογές, υπογράφηκε η σύμβαση για τα δώδεκα, που παραδίνονται τώρα.

Οι ανέξοδες φωτογραφίσεις βουλευτών δίπλα σε ασθενοφόρα, κάπου ανάμεσα σε ευχαριστήρια και αδιανόητες προτάσεις για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης στα μικρονήσια, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα να προσφέρουν στους νησιώτες και τις ανάγκες τους.

Αντί να φροντίσουν να στελεχωθεί το πλωτό του ΕΚΑΒ με διασώστες και λιμενικούς για ασφαλείς διακομιδές των νεφροπαθών και όχι μόνον, καυχιούνται για τα δρομολόγια που κάνουν κατά παρέκκλιση και παράκληση τα πλοία της γραμμής.

Η δική μας προσήλωση στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας παραμένει σταθερή και μέσα από την άθλια διαχείριση της πανδημίας που βιώνουμε, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι μόνο η πολιτική μιας άλλης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να συνεχίσει το έργο που άρχισε στην Υγεία, προκειμένου να φτάσουν οι υπηρεσίες Υγείας σε ασφαλές επίπεδο στις Κυκλάδες.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*