Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη σε Σύρο και Τήνο

Newsroom
02/04/2021 15:04
 
 
 

Τη Σύρο και την Τήνο επισκέφτηκε τις περασμένες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την ετοιμότητα των κατά τόπους σφαγείων, να ακούσει προβλήματα και να δώσει λύσεις σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Στη Σύρο, ο κ. Ζαννετίδης είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες (κυρίως κτηνιάτρους) για να εξετάσουν την προετοιμασία για τις ανάγκες του Πάσχα. Όσο βρισκόταν στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο εισηγήθηκε το θέμα για την ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νότιας Ρόδου.

Την επομένη μέρα μετέβη στην Τήνο, όπου κι εκεί είχε συνάντηση στο Επαρχείο με την έπαρχο Νατάσα Δεληγιάννη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αγροτικού τομέα. Επίσης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωάννη Καλαδίτη, τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Σιώτο, τον Γραμματέα Νίκο Πόντη, το μέλος Σάββα Δαβιό, τον Διευθυντή Ιωσήφ Δελατόλα και τον προϊστάμενο του Τυροκομείου, γεωπόνο Μάνθο Βίλλα.

Τέθηκαν θέματα Κτηνιάτρου, πιστοποιήσεις προϊόντων, προβλήματα αγροτών, θέματα προβολής μέσω εκθέσεων, προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο για επισκευή του σφαγείου και τόνωση νέων αγροτών. Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Ζαννετίδης έδωσε οδηγίες ως προς τον τρόπο χειρισμού τους για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε μία σειρά επισκέψεων μαζί με τον γεωπόνο της Περιφερειακής ενότητας Τήνου Γιάννη Ασπρόμουγκο. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το αλλαντοποιείο Γιάννη Κρητικού, το υπό κατασκευή οινοποιείο του Κήπου της Ξυνάρας, το οινοποιείο του Ιωάννη Βαπτιστή Μωραΐτη στη Στενή, το Τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου και το σφαγείο του νησιού, όπου συζητήθηκαν και τα προβλήματα με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Σφαγείου-Ελαιοτριβείου Φίλιππο Οριανό.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*