Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Newsroom
15/04/2021 12:32
 
 
 

Τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα επισκέφθηκε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Αθανασούλη.

Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την βουλευτή για τον προγραμματισμό, τη διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα της Υπηρεσίας είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, την ενημέρωσε για τον σχεδιασμό περιοδικής έκθεσης στο νησί της Μυκόνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προς τιμήν της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους, για τα εν εξελίξει έργα στο Μουσείο Κύθνου και στην Επισκοπή Σικίνου, καθώς και για τα αναστηλωτικά έργα στη Δήλο και στον αρχαίο Πύργο της Αγίας Μαρίνας Κέας.

Επίσης, συζητήθηκε η πορεία του μεγάλου έργου της Νησίδας Μουσείων στο Κάστρο Χώρας Νάξου, ο σχεδιασμός της βελτίωσης πρόσβασης στις Κατακόμβες Μήλου, αλλά και τα έργα προς ένταξη που προτείνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Μονογυιού δήλωσε ότι “το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Υπηρεσίες του και το προσωπικό με το έργο του, είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*