Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων: «Έχουμε γραφειοκρατικό μεσαίωνα»

Newsroom
19/04/2021 23:48
 
 
 

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Γ.Γ. του ΥΠΕΝ με αίτημα τη διεύρυνση των κατά τόπους Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής με συμμετοχή δύο εκπροσώπων του ΥΠΠΟΑ (επιτροπή μίας στάσης), έστειλε ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων.

Ο Σύλλογος προέβη σε αυτήν την κίνηση, λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την εμπλοκή των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, λόγω των χρονικών καθυστερήσεων, σε πολλές περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως ιστορικοί τόποι, ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης

Επομένως, σύμφωνα με τους μηχανικούς των Κυκλάδων, η ικανοποίηση του αιτήματος που προτείνουν, είναι η μοναδική πρόσφορη λύση, η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Σημειώνεται ότι την επιστολή συνυπογράφουν, εκτός από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Ν. Κυκλάδων και η πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου κα Ψάλτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Μυκόνου κ. Κυραντώνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου κ. Ανεβλαβής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Επαρχίας Θήρας κ. Κυπριτζής και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων κ. Ευριπιώτης.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

(Visited 189 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*