Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Newsroom
12/05/2021 14:22
 
 
 

Ο έγκαιρος και κατάλληλος συντονισμός όλων των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την τρέχουσα περίοδο, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, Δήμαρχοι και στελέχη των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε εκτενέστατη συζήτηση επί όλων των θεμάτων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία των φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Σώματα Ασφαλείας είμαστε σε πλήρη συντονισμό. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να είμαστε όλοι σε 24ωρη ετοιμότητα, τόσο οι θεσμικοί φορείς, όσο και οι πολίτες. Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών προέρχονται από ανθρώπινη αμέλεια και γι’ αυτό συνίσταται μεγάλη προσοχή από όλους».

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*