Επιμελητήριο: 4ο δωρεάν σεμινάριο για τη λειτουργία ξενοδοχείων/καταλυμάτων, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα

Newsroom
14/05/2021 13:03
 
 
 

Λόγω των αυξημένων συμμετοχών στο 3ο (κατά σειρά) σεμινάριο που έχει ανακοινώσει για τη Δευτέρα 17 Μαΐου, μετά από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου – τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του COVID-19 – το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει άμεσα και 4ο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, προκειμένου όλα τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 (18:00-20:00) και η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=59254 έως την Τρίτη 18 Μαΐου (ώρα 17:00) οπότε και θα σταλεί η πρόσκληση συμμετοχής.

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής.

Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

*από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα,

*άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021 πρέπει να γίνει έως 15/06/2021 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinars θα πραγματοποιηθούν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή/smartphone/tablet έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία των Κυκλάδων να μπορεί να πάρει μέρος ενεργά, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, θέτοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr/. Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο πρώτους κύκλους σεμιναρίων και η αποστολή των σχετικών και απαραίτητων βεβαιώσεων, που ξεπερνούν τις 2.000, είναι σε εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου και τέταρτου κύκλου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη αποστολή βεβαιώσεων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και για τον κλάδο της εστίασης και μόλις υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη σχετικά με τα πρωτόκολλα θα ενημερώσει άμεσα τα μέλη του.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*