Σε κομματική τηλεδιάσκεψη για τον Τουρισμό συμμετείχε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Newsroom
16/06/2021 15:05
 
 
 

Σε τηλεδιάσκεψη μελών της ΔΕΕΠ και μελών των Δ.Σ. των Δημ. Τ.Ο. Κυκλάδων, με θέμα τον Τουρισμό, παρουσία και της αρμόδιας Υφυπουργού Τουρισμού κας Ζαχαράκη συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φόρτωμας.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την τουριστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά και σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, με τον κ. Φόρτωμα να συγχαίρει την ηγεσία του Υπουργείου για τις – μέχρι τώρα – προσπάθειες προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού. Ο βουλευτής ανέφερε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών διεθνώς.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την καθιέρωση του Πράσινου Πιστοποιητικού, χαρακτηρίζοντάς το ως «ευρωπαϊκή επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ εξήρε και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών στα νησιά, μέσω του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», το οποίο θα επιφέρει την «θωράκιση» των κατοίκων, ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Ο κ. Φόρτωμας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η χώρα μας, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (γαστρονομικό, αθλητικό, ιαματικό κ.λπ.) δύναται να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη, μέσω μια μεγάλη γκάμα μοναδικών επιλογών, ενώ τέλος έκανε αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρονιά τα μεγάλα νησιά που στηρίζονται σε μαζικές αφίξεις και στην κρουαζιέρα λόγω της πανδημίας, αντίθετα με τα μικρότερα νησιά, τα οποία δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Καταλήγοντας, ζήτησε τη συνδρομή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των μικρών νησιών σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό, τις υποδομές και την τεχνολογία,ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της φετινής τουριστικής χρονιάς.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό, εάν και η διαδικασία κρατήσεων θα λειτουργήσει με κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των νησιών είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η προηγούμενη χρονιά μας έδωσε μια μεγάλη εμπειρία και εμείς από πλευράς Κυβέρνησης, έχουμε επενδύσει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής καμπάνιας και ταυτόχρονα σε ένα πολύ δυναμικό πλάνο προβολής. Με χαμόγελο, λοιπόν, υποδεχόμαστε όλες τις προκλήσεις μεγάλες ή μικρές και δουλεύουμε σκληρά για την επίτευξη των στόχων» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*