Στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας

Newsroom
05/07/2021 12:03
  •  
  •  
  •  

Ζητήματα αναφορικά με τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου, ο κ. Φόρτωμας έθιξε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιάν δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την επίλυσή τους, τονίζοντας ότι θα είναι αρωγός σε όσα ζητήματα υπάγονται στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τέλος, ο κ. Χαρουτουνιάν ενημέρωσε τον κ. Φόρτωμα για τα προγράμματα προβολής προϊόντων Π.Ο.Π. σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δύο τους υποσχέθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ο καθένας από τη θέση του, για την προβολή όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη του κυκλαδίτικου γαστρονομικού πλούτου.

«Τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας συνθέτουν τη γαστρονομική μας κληρονομιά. Συνιστούν τη διατροφική τους ταυτότητα, δημιουργούν την τοπική τους κουζίνα και αποτυπώνουν τη γαστρονομική ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση και την προβολή τους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και υπόσχομαι, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι, να είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 41 times, 1 visits today)