Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: «Να πάρουν θέση οι αιρετοί της Περιφέρειας για τα Νοσοκομεία Νάξου-Σαντορίνης»

Newsroom
13/07/2021 12:47
 
 
 

Να πάρουν θέση σχετικά με τις αναφορές της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και συγχώνευση όλων των Περιφερειακών διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, καλεί τους αιρετούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων.

Εστιάζοντας στα νοσοκομεία Νάξου και Σαντορίνης, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων θεωρεί πως δεν είναι τυχαία η εξαίρεση των Νοσοκομείων του νομού από τις προκηρύξεις μονίμων θέσεων γιατρών και τονίζει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των νησιωτών στη Δημόσια Υγεία, που όπως αποδείχθηκε, ήταν το μοναδικό καταφύγιό τους στη συνθήκη της πανδημίας.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Η “Γαλάζια Ελευθερία” σε σκοτεινές αποχρώσεις» έχει ως εξής:

Χαιρόμαστε κάθε φορά που η Ν.Δ., την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη, επαίρεται για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Και βέβαια ιδανική θα ήταν και θα φαινόταν μια αυτονόητη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, πράγμα που θα σηματοδοτούσε και την συνέχεια ενός ευνομούμενου κράτους, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι άλλη.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη στο Νοσοκομείο της Σύρου, επιθεωρήθηκε και προβλήθηκε στα ΜΜΕ ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου σε συνεργασία με την προηγούμενη Διοίκηση και την 2ης ΔΥΠΕ, από Ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας και δημοσιεύτηκε στον Απολογισμό του Νοσοκομείου του 2019, στον οποίο μπορεί να ανατρέξει κάθε πολίτης.

Και πάλι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί επικοινωνιακή μαεστρία, αν δεν διαψεύδονταν καθημερινά δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης, όσον αφορά το μέλλον της Δημόσιας περίθαλψης.

Καλούμε λοιπόν τους αιρετούς της Περιφέρειας, αντί να εξαντλούνται σε επικοινωνιακές πομφόλυγες, να πάρουν θέση πάνω στις αναφορές της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και συγχώνευση όλων των Περιφερειακών διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

Καλούμε τους αιρετούς να απαντήσουν τι θέση θα πάρουν σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, που έχασε την νομική του αυτοτέλεια με τις πολιτικές των μνημονίων, που εκτέλεσε ο πολιτικός τους χώρος.

Καλούμε τους αιρετούς της Περιφέρειας να πάρουν θέση για την τύχη του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, το οποίο γλύτωσε το 2015 από βέβαιο ξεπούλημα.

Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση τυχαία την εξαίρεση των Νοσοκομείων του Νομού μας από τις προκηρύξεις μονίμων θέσεων γιατρών και την συνεχή υποβάθμισή τους. Τους καλούμε να πάρουν θέση για την διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα που θα επηρεάσουν την ζωή και την υγεία των Νησιωτών και αυτά θα υπερασπιστούμε ενάντια σε κάθε πρόθεση ή πρακτική επιβουλής της Δημόσιας Υγείας, του μοναδικού καταφυγίου όπως αποδείχτηκε στην συνθήκη της πανδημίας και όχι μόνο.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*