Παραμένουν και αύριο στην κατηγορία 4 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς οι Κυκλάδες

Newsroom
07/09/2021 17:06
 
 
 

 

Παραμένουν στην κατηγορία κινδύνου 4 (δηλ. πολύ υψηλός κίνδυνος) και αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου οι Κυκλάδες, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής, ενώ η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλεί τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων που εκδηλώνονται, την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουν και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις.

Σύμφωνα με την Απόφαση υπ. Αριθμ. 1019/4/24-ιη’ «Παράταση ισχύος της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» ΦΕΚ 4045Β/2-9-2021, ισχύει έως και την Παρασκευή 10-9-2021 στις 06:00, η Απαγόρευση διέλευσης, μετακίνησης και παραμονής εντός περιοχών NATURA, Δασών, Εθνικών Δρυμών, Αισθητικών Δασών και αλσών για όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης απαγορεύεται, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. Οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία) σύμφωνα με τους περιορισμούς περιοχών της Απόφ. υπ’ αριθμ. 1019/4/24-ια’/16-8-2021 (ΦΕΚ 3796/Β) (όταν η κατηγορία κινδύνου είναι τουλάχιστον 4).

Τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές), καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*