Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Στην Τήνο το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Newsroom
10/09/2021 10:38
  •  
  •  
  •  

 

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών ανακοινώνει τη διοργάνωση του Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου στην Τήνο, από 22 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και με την συνεργασία του Δήμου της Τήνου και του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, με φυσική παρουσία, διά ζώσης.

Το Συνέδριο, το οποίο – όπως έχει αποφασισθεί – διοργανώνεται ανά 4ετία, έχει για τίτλο: «Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού» και θα λάβει χώρα από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην πόλη της Τήνου, τις φιλόξενες αίθουσες του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Οι προτεινόμενες Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στο:

Περιβάλλον, Φυσικό και Ανθρωπογενές, (γεωλογία, γεωαρχαιολογία, χλωρίδα, πανίδα παλαιοβοτανολογία, φυσική ανθρωπολογία, διατροφή, υγεία κτλ.)
Αρχαιολογία: νέες έρευνες στις Κυκλάδες, ειδικές μελέτες για την Σύρο, Συντήρηση, αναστήλωση, διαχείριση αρχαιοτήτων, μνημείων και μουσείων, Αρχιτεκτονική-Οικισμοί,
Ιστορία, Δημογραφία, Φιλοσοφία-Λογοτεχνία, Πνευματική Ζωή-Τέχνες, Οικονομία, Μεταφορές, Επικοινωνία, Πόροι και Εμπορικά δίκτυα, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Λαϊκός πολιτισμός, Κοινωνία, Δίκαιο: ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές,

Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 2ΟΟ σύνεδροι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από δέκα διαφορετικές χώρες. Το σύνολο των αναρτημένων επιτοίχιων παρουσιάσεων ανέρχεται σε 25, ενώ οι προφορικές ανακοινώσεις είναι 132.

Η Εταιρεία συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλων για μία ασφαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοιού, δηλώνει ότι θα ακολουθηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι από την Πολιτεία υγιειονομικοί κανόνες. Για τον λόγο αυτό, θα επιτραπεί η είσοδος στις αίθουσες συνεδριάσεων μόνον, στους κατόχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αυστηρώς.

(Visited 55 times, 1 visits today)