Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού σε Σύρο και Σαντορίνη

Newsroom
07/10/2021 15:13
 
 
 

Σε Σύρο και Σαντορίνη θα περιοδεύσει ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο.

Ο κ. Ξάνθος θα βρεθεί στη Σύρο τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου (κτίριο ΚΕΦΙΑΠ, στις 13:30), ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30 (Ξενοδοχείο «Ερμής») θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα μιας νέας υγειονομικής στρατηγικής» (θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για κλειστούς χώρους).

Σε ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου σχετικά με την επίσκεψη του κ. Ξανθού, αναφέρονται τα εξής:

«Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη, η κυβέρνηση συνεχίζει:

*Να συρρικνώνει την δημόσια υγεία προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της.

*Να μετακυλύει το κόστος στους πολίτες.

*Να θέτει σε αναστολή υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό.

*Να εγκαταλείπει το ΕΚΑΒ στην τύχη του, μ’ ένα ασθενοφόρο στη Σύρο και τη βάση των αεροδιακομιδών χωρίς σχέδιο.

*Να μην προχωρά σε αντικατάσταση του συνταξιοδοτούμενου υγειονομικού προσωπικού ούτε και σε μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι δημόσια υπόθεση.
Είναι πεδίο υλοποίησης πολιτικών καθολικής κάλυψης και ισότητας και όχι πεδίο δημιουργίας νέων διακρίσεων. Καλούμε όλους τους πολίτες να συζητήσουμε για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πανδημία μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για μια γενναία επένδυση σε ένα νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με προτεραιότητα στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του και στη “θωράκιση” της Δημόσιας Υγείας από τις σύγχρονες απειλές. Σε ένα νέο ΕΣΥ το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, θα εκμηδενίζει την επισφάλεια που νιώθουν για το μέλλον ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

 

Επίσκεψη και στη Σαντορίνη

Δεύτερος σταθμός του κ. Ξανθού και του κ. Συρμαλένιου θα είναι η Σαντορίνη, όπου την Τρίτη 12 Οκτωβρίου θα επισκεφθούν το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και θα συναντηθούν με την διοίκηση του νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων και το προσωπικό του ΓΝΘ. Επίσης, θα συναντηθούν και με τις τοπικές αρχές του νησιού.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*