Συνάντηση εργασίας του Φίλιππου Φόρτωμα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

Newsroom
12/10/2021 18:41
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με το νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία αφορούσε στην περαιτέρω ανάδειξη και ενίσχυση των πολιτιστικών πόρων του Νομού Κυκλάδων, ο κ. Φόρτωμας παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις με κεντρικό άξονα την μετάβαση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής έδωσε έμφαση στη δημιουργία ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου όλων των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, με σκοπό τη διευκόλυνση των επισκεπτών -αλλά ταυτόχρονα- και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των αντίστοιχων αρχαιολογικών χώρων στα μικρότερα νησιά, όπως επίσης και στη χρήση νέων τεχνολογιών για την προσέλκυση της γενιάς Ζ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας θεματικών «αντικειμένων- σουβενίρ» ανά αρχαιολογικό μουσείο, ώστε ο επισκέπτης φεύγοντας να αγοράζει από τα πωλητήρια δώρα και αντικείμενα με αναπαραστάσεις που αφορούν στο μνημείο που επισκέφθηκε. Τέλος, ο κ. Φόρτωμας τόνισε τη σημασία διασφάλισης ανταποδοτικών οφελών στις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων από τα έσοδα του ΟΔΑΠ, καθώς η συνεισφορά των νησιών είναι πολύ μεγάλη σε αυτόν τον τομέα, σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΟΔΑΠ παρουσίασε στον βουλευτή την στρατηγική που προτίθεται να αναπτύξει ο Οργανισμός και τους στόχους της νέας διοίκησης, οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την αναμόρφωση της λειτουργίας γενικότερα, με όρους εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

«Με ιδιαίτερη χαρά συνάντησα σήμερα στο γραφείο του, τον παλιό φίλο Σταύρο Κωνσταντινίδη. Συζητήσαμε για την αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων των νησιών μας και για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή των υπηρεσιών των αρχαιολογικών χώρων. Του κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση και των μικρών νησιών μας, αλλά και για την υιοθέτηση πρωτοβουλιών φιλικών προς τη γενιά Z. Είμαι βέβαιος πως με τη νέα ηγεσία του Οργανισμού, το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης για την ανάδειξη του πολιτισμού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης θα λάβει σάρκα και οστά!» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας στο τέλος της συνάντησης.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*