Νίκος Συρμαλένιος: “Αντιπαιδαγωγική η σύμπτυξη τμημάτων σε γυμνάσια και ΕΠΑΛ των Κυκλάδων”

Newsroom
18/10/2021 13:37
 
 
 

Δύο αναφορές στη Βουλή για το θέμα της σύμπτυξης των τμημάτων σε σχολεία των Κυκλάδων κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Στην πρώτη αναφορά κατατέθηκε αναφορά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Σύρου, με θέμα την από 13/10/2021 οδηγία του ΥΠΑΙΘ, που διαβιβάστηκε ηλεκτρονικά μέσω της ΔΔΕ Κυκλάδων, για σύμπτυξη των τμημάτων της Γ’ τάξης του σχολείου από πέντε σε τέσσερα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα (Πράξη 12η/2021) να μην συναινέσει στη σύμπτυξη των τμημάτων της Γ’ τάξης από 5 σε 4, θεωρώντας ότι το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας είναι απόλυτα νόμιμο και επαρκές, καλύπτοντας παράλληλα τις παιδαγωγικές ανάγκες και τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη δεύτερη αναφορά κατατέθηκε αναφορά η επιστολή του Επάρχου Π.Ε. Πάρου με θέμα την από 13/10/2021 οδηγία του ΥΠΑΙΘ για σύμπτυξη των τμημάτων του σχολείου από πέντε σε τέσσερα. Θεωρεί ότι εφόσον υλοποιηθεί η απόφαση της σύμπτυξης των τμημάτων θα δυσχεράνει το εκπαιδευτικό έργων καθηγητών και μαθητών ενώ συγχρόνως δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις υπάρχουσες αίθουσες των 30 τ.μ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του ημερήσιου ΕΠΑΛ Σύρου

 

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Επάρχου Π.Ε. Πάρου

(Visited 151 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*