Συνάντηση Φόρτωμα με Υπουργό Ναυτιλίας για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα

Newsroom
18/11/2021 08:40
 
 
 

Για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα σε όλο τον νησιωτικό χώρο συζήτησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Ο κ. Φόρτωμας επανέλαβε στον Υπουργό Ναυτιλίας την αναγκαιότητα της επαναφοράς του μειωμένου ΦΠΑ ως την ελάχιστη αναγνώριση απέναντι στη νησιωτική Ελλάδα και τους αγωνιστές νησιώτες. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα σε όλο το νησιωτικό χώρο χωρίς πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά με αποκλειστικό γνώμονα και μόνο, τη νησιωτική ιδιαιτερότητα.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ιδιαιτέρως την άμεση και επιτακτική ανάγκη εφαρμογής του μέτρου ακόμη και στα πολύ μικρά νησιά του Νομού που δεν διαθέτουν πρατήριο καυσίμων, όπως είναι η Δονούσα και η Ηρακλειά.

«Καθημερινό μέλημά μου είναι να ενισχύω τη φωνή των Κυκλαδιτών και να αγωνίζομαι για την επίλυση των ζωτικών θεμάτων της δύσκολης καθημερινότητάς τους, η οποία στα μάτια της ηπειρωτικής Ελλάδας δυστυχώς πολλές φορές περιορίζεται στο ειδυλλιακό τοπίο των διακοπών στο Αιγαίο. Ο κ. Υπουργός είναι συνοδοιπόρος σε αυτόν τον αγώνα μας καθώς νησιώτης και ο ίδιος, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες και τα αιτήματά μας. Με συνεργασία και σταθερή επικοινωνία έρχονται και οι λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον» ανέφερε στο τέλος της συνάντησης του ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.