Αμοργός: Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιου και τα εγκαίνια της πλατείας Ηρώων Κινάρου (φώτος)

Αμοργός ενθρόνιση κ. Αμφιλόχιου
Newsroom
12/12/2021 00:32
 
 
 

 

Δύο ιστορικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αμοργό

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί, το νησί των Κυκλάδων υποδέχτηκε με όλες τις τιμές το νέο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο. Η λαμπρή τελετή της υποδοχής πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο Φωτοδότη στη Χώρα Αμοργού.

Αμοργός ενθρόνιση κ. Αμφιλόχιου

Ο έπαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Γιάννης Μαργαρίτης με τον δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο, τους ιερείς του νησιού, μαθητές και πολίτες, υποδέχτηκαν το Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο και στη συνέχεια ακολούθησε με λαμπρότητα η τελετή ενθρόνισης του νέου Ιεράρχη στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας.

Αμοργός ενθρόνιση κ. Αμφιλόχιου

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας πλατείας του Όρμου Αιγιάλης.

Ένα έργο που συγχρηματοδότησαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε στα Best City Awards στην κατηγορία «Υποδομές και αστική Ανάπλαση».

Η νέα πλατεία ονομάστηκε «Πλατεία Ηρώων Κινάρου».

Αμοργός ενθρόνιση κ. Αμφιλόχιου

Κατά τα εγκαίνια, σε μια τελετή μνήμης και σεβασμού πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια του μαρμάρινου μνημείου τιμής στους ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσαν το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 στη Νήσο Κίναρος. Πρόκειται για τους Αντιναύαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και Πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Αμοργός ενθρόνιση κ. Αμφιλόχιου

Στις εκδηλώσεις παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, ο έπαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Γιάννης Μαργαρίτης, ο Διευθυντής ΚΕ.ΜΕ.Α., Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Γκρίζης και ο Αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος.

ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β' καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β' καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου

 

(Visited 727 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*