Με λαμπρότητα και αγάπη η Αμοργός αναφώνησε «ΑΞΙΟΣ» για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο

Newsroom
17/12/2021 15:42
 
 
 

Με τιμές, ενθουσιασμό μα πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη υποδέχτηκαν η Δημοτική Αρχή, οι ιερείς και ο λαός της Αμοργού, το νέο Ποιμενάρχη τους, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κ. Αμφιλόχιο.

Η πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Αμοργό ήταν τριήμερη και γεμάτη σημαντικά γεγονότα και εκδηλώσεις που χαράχτηκαν στην καρδιά και στην σκέψη των κατοίκων του νησιού.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιότατος αφίχθη στην Αμοργό με το πολεμικό πλοίο ΤΠΚ/ΜΠΛΕΣΣΑΣ, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι τον Καταπόλων πλαισιωμένο από τα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη της περιοχής και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο, τον πότε Μητροπολίτη Επιφάνιο, τον πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό και τους ιερείς του νησιού.

Στην σημαιοστολισμένη και απαστράπτουσα Χώρα Αμοργού πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του νέου Δεσπότη, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Στο Ηρώο Φωτοδότη, ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος και οι ιερείς του νησιού με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αρχιμ. Σπυρίδωνα Δεναξά, υποδέχτηκαν τον Σεβασμιότατο Αμφιλόχιο ο οποίος φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα και παρακολούθησε συγκινημένος την υποδοχή που του επιφύλαξε ο λαός της Αμοργού.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές με τις Ελληνικές σημαίες, οι νέοι και νέες με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η αντιπροσωπεία του ΤΠΚ/ΜΠΛΕΣΣΑΣ, οι επίσημοι καλεσμένοι και οι δεκάδες πιστοί δημιούργησαν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα αντάξια του ιστορικού γεγονότος.

Ο Δήμαρχος Αμοργού καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο κ. Αμφιλόχιο στη «νέα πατρίδα του», τον κάλεσε να συνεχίσει το έργο του φωτισμένου προκατόχου του Μητροπολίτη Επιφάνιου, τόνισε το μέγεθος της αγάπης του λάου προς το νέο Δεσπότη που αναφώνησε «ΑΞΙΟΣ», ενώ του προσέφερε Σταυρό Ευλογίας. Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας όπου τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Ιεράρχη κατά την διάρκεια της οποίας ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός ανέγνωσε τα Συνοδικά και Πολιτειακά Διατάγματα εκλογής και ενθρονίσεώς.

Την υποδοχή και την ενθρόνιση του Σεβασμιότατου τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, ο ποτέ Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Θήρας Πρωτοπρ. Νικόλαος Σιγάλας, ο Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, ο Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Παροναξίας, ο Αρχιμ. Αλέξιος Πετρίδης, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, ο Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου Αρχιπλοίαρχος ΠΝ Στυλιανός Δημόπουλος, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας ΛΣ κ. Γκύζης, ο κυβερνήτης του ΤΠΚ/ ΜΠΛΕΣΣΑΣ, πλωτάρχης Στυλιανός Μανάρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αμοργό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Αμφιλόχιος, ευλόγησε τα εγκαίνια της νέας πλατείας του Όρμου Αιγιάλης, επισκέφθηκε χωριά της Αμοργού, το Εκκλησιαστικό Μουσείο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ» και το ελλιμενισμένο ΤΠΚ/ΜΠΛΕΣΣΑΣ. Την παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα, τέλεσε τον Εσπερινό στο χωριό Βρούτση ενώ την Κυριακή χοροστάτησε στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας στη πρώτη του Θεία Λειτουργία στην Αμοργό ως νέος Ποιμενάρχης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων πριν αναχωρήσει από την Αμοργό ολοκλήρωσε την πρώτη ιστορική παρουσία του με επίσκεψη στο Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσης.

Ο Δήμαρχος Αμοργού δήλωσε: «Υποδεχτήκαμε το νέο μας Ποιμενάρχη μας με αγάπη, συγκίνηση και σεβασμό. Αναφωνώντας ΑΞΙΟΣ και ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ. Με όλες μας τις δυνάμεις, Αρχές και λαός θα σταθούμε δίπλα του στο σημαντικό πνευματικό του έργο».

(Πηγή: dimos.amorgos.gr)

(Visited 153 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*