«Πρεσβευτής» της Αμοργού στη HORECA το βιβλίο του Γ. Πίττα “Γαστρονομικές Κοινότητες”

Newsroom
18/02/2022 10:08
 
 
 

 

Μια ξεχωριστή γαστρονομική προβολή είχε η Αμοργός την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο πλαίσιo της έκθεσης HORECA, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές Κοινότητες» και το ομώνυμο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα, έγινε κι ένας απολογισμός του έργου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων, ανάμεσα τους και το νησί του «απέραντου γαλάζιου».

Οι «Γαστρονομικές Κοινότητες» είναι ένα πρόγραμμα που έχει στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας ως μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και εφαλτηρίου της τουριστικής της ανάπτυξης, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η οργάνωση των επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγή-εστίαση-φιλοξενία) σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό την αξιοποίηση των γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο τόπος τους και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο εμπνευστής του Γιώργος Πίττας εξήρε την ιδανική συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού που από την πρώτη στιγμή κατανόησε, «αγκάλιασε» και στήριξε οικονομικά το πρόγραμμα. Όπως είπε ο κ. Πίττας, ο γαστρονομικός πλούτος και της Αμοργού είναι τεράστιος.

pittas giorgos

Ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Καραΐσκός απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό, ο οποίος διαβάστηκε στην εκδήλωση:

«Από την Αμοργό σας στέλνω τις ευχές μου για καλή επιτυχία της σπουδαίας έκθεσης HORECA και συγχαρητήρια στον φίλο, πρώτα από όλα, Γιώργο Πίττα για την έμπνευση των “Γαστρονομικών Κοινοτήτων” μέσα από τις οποίες η ουσιαστική προβολή των τόπων μας είναι αναμφισβήτητη.

Ο Δήμος Αμοργού στήριξε από την αρχή τις Γαστρονομικές Κοινότητες. Ο έντυπος οδηγός, η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Δήμου, εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το περιεχόμενο της Γαστρονομίας του νησιού και μαζί με τον ψηφιακό οδηγό αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού.

Έχουμε χρέος να προασπίσουμε και να διαδώσουμε την Αμοργιανή γαστρονομία. Αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από εργαλεία, όπως οι έντυποι και ψηφιακοί οδηγοί, αλλά και μέσα από τη συνεργασία των επαγγελματιών της φιλοξενίας, της εστίασης, της μεταποίησης και του αγροτικού τομέα. Όλοι αυτοί οι δρόμοι οδηγούν στην γαστρονομία που κατέχει κυρίαρχη θέση στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας κάθε τόπου.

Εύχομαι πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε στην ταξιδιωτική κανονικότητα και να σας υποδεχθούμε στην Αμοργό ώστε να σεργιανίσετε βήμα- βήμα τα γαστρονομικά μας μονοπάτια.»

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*