Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Δήμαρχος Αμοργού

Newsroom
21/02/2022 20:07
 
 
 

 

Tο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, ο οποίος είχε συναντήσεις εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου και τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι επικείμενες προκηρύξεις του Προγράμματος Αλιείας Υδατοκαλλιεργειών και Θάλασσας 2021-2027, η πορεία των έργων του αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα, αλλά και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία κι άλλων αλιευτικών καταφυγίων στην Αμοργό, όπως επίσης και η ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης.

Ακόμη, ο κ. Καραΐσκος προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για την κατασκευή και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και νέων εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων και των παραγωγών νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο «Αμοργόραμα», το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των αλιέων της Αμοργού, το οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να καταστήσει πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και βρίσκεται στην αναζήτηση τρόπων χρηματοδότησης για τη νέα χρονιά.

Μετά τις συναντήσεις, ο Δήμαρχος Αμοργού δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφθώ τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κεδίκογλου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Παπαγιαννίδη και να συζητήσουμε τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Κατέθεσα τις προτάσεις του Δήμου για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών που θα οδηγήσουν στην ασφαλή και ποιοτική ανάπτυξη του νησιού μας».

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*