Ολοκληρώθηκε το έργο της αντικεραυνικής προστασίας στην Αμοργό

Newsroom
08/03/2022 15:18
 
 
 

 

Με το ποσό των 191.940€ χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το έργο της Αντικεραυνικής Προστασίας στην Αμοργό, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Η ανάδοχος Τεχνική Εταιρεία «ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» εγκατέστησε συνολικά 26 αλεξικέραυνα σε όλο το νησί (Κολοφάνα, Βρούτση, Καμάρι, Θολάρια, Ποταμός, Λαγκάδα, Χώρα και Κατάπολα) και συντήρησε τρία από τα υπάρχοντα αλεξικέραυνα (Αρκεσίνη, Κάστρο Χώρας και Γυμνάσιο).

Εργάστηκε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο αποτελούνταν από επικεφαλής εργοταξίου Διπλωματούχο Μηχανικό, έμπειρο Τεχνικό εγκαταστάσεων αντικεραυνικής προστασίας και τεχνίτες Η/Μ έργων. Χρησιμοποιήθηκε μηχανοκίνητος εξοπλισμός που συμπεριλάμβανε φορτηγά, εκσκαφέα-φορτωτή, γερανοφόρο όχημα, αλλά και ειδικές διατάξεις/κατασκευές για την ανέγερση των ιστών. Το έργο υλοποιήθηκε σε όλες τις φάσεις του υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμοργού.

Οι εργασίες περιλάμβαναν:

– Εγκαταστάσεις εξωτερικών χώρων με κεφαλές αλεξικέραυνων επί 14μετρων ιστών (εν θερμώ γαλβανισμένων), επί του εδάφους, πλήρεις με τις σταθερές βάσεις εγκατάστασης με δυνατότητα ανάκλισης, την πρόσδεση / στήριξη με επίτονα σε σταθερά σημεία στο έδαφος, τη γείωση και τους χάλκινους αγωγούς.

– Εγκαταστάσεις προστασίας κτιρίων με κεφαλές αλεξικέραυνων επί ιστών 4,5 m (εν θερμώ γαλβανισμένων) επί της οροφής των κτιρίων, πλήρεις με τη γείωση και τους χάλκινους αγωγούς.

– Εγκαταστάσεις συλλεκτηρίου συστήματος επί κτιρίων, πλήρεις με τους χάλκινους αγωγούς, τις ακίδες και τη γείωση.

– Συντήρηση υπαρχόντων αλεξικέραυνων, με κατέβασμα και επανεγκατάσταση, που συμπεριλάμβανε την αντικατάσταση των παλαιών κεφαλών των αλεξικέραυνων, των αγωγών τους με νέους χάλκινους αγωγούς, των συρματόσχοινων στήριξης, και τον καθαρισμό και την βαφή προστασίας των ιστών.

Χρησιμοποιήθηκε συνολικά 1,5 χιλιόμετρο γαλβανισμένο συρματόσχοινο για την ασφαλή στήριξη των ιστών του έργου. Επίσης τοποθετήθηκαν οι κατάλληλες διατάξεις προστασίας συσκευών στους ηλεκτρικούς πίνακες δύο κτιρίων.

Η επάρκεια της αντικεραυνικής προστασίας εξασφαλίσθηκε με μετρήσεις στα σημεία εγκατάστασης.

(Πηγή: dimos.amorgos.gr)

(Visited 82 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*