Διήμερη παραμονή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Αμοργό

Newsroom
21/03/2022 17:33
 
 
 

 

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αμοργό και κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκου με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλή Ζαούτη, κλιμάκιο του Οργανισμού θα βρίσκεται στο νησί σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου και την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022.

Το κλιμάκιο θα διενεργήσει δωρεάν μαζικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στον πληθυσμό του νησιού. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Λαγκάδα: στην στάση λεωφορείων στο Πάρκινγκ: μέχρι τις 18:00

 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Κατάπολα: στον εξωτερικό χώρο Ιατρείου Καταπόλων 09:00 – 12:00

Χώρα: στον εξωτερικό χώρο του Κ.Υ. 13:00-15:00

Βρούτση: στο προαύλιο του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος 16:00 – 17:00

Αρκεσίνη: στον εξωτερικό χώρο Ιατρείου Αρκεσίνης17:30-18:30

*Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ.

*Οι πολίτες που θα προσέλθουν, θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας), να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και να έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

*Οι ανήλικοι θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από γονέα ή Κηδεμόνα.

Η τήρηση των μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων) έναντι της Covid-19 από τους πολίτες είναι υποχρεωτική.

Ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη δημόσια υγεία του νησιού μας. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι συνέπεια του εφησυχασμού και της χαλαρότητας. Η πανδημία όμως είναι εδώ. Μαζί με το μεγάλο όπλο του εμβολιασμού δεν πρέπει να αμελούμε την τήρηση των μέτρων για να προστατέψουμε τις ζωές μας και την Αμοργό μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας και καλώ τους πολίτες του νησιού να προσέλθουν για τον δωρεάν έλεγχο. Ευχαριστώ επίσης το προσωπικό του ΚΥ Αμοργού για την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα για την αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση της πανδημίας».

(Visited 138 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*