Τηλεδιάσκεψη για την προώθηση του προγράμματος «Αμοργόραμα»

Newsroom
11/05/2022 13:16
 
 
 

 

Εποικοδομητικό διάλογο επί των κατευθυντήριων γραμμών για την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης που θα αποσταλεί στην Κομισιόν για το «Αμοργόραμα», πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια Αλιείας του ΥΠΑΑΤ κα Μαρίνα Πέτρου, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού κ. Μιχάλης Κρόσμαν, ο βιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του «Αμοργοράματος» κ. Βαγγελης Παράβας, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF) κα Άννυ Μητροπούλου και η υπεύθυνη θαλασσίων προγραμμάτων του Blue Marine Foundation κα Άντζελα Λάζου Dean.

Το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου, τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, κατά τις τοποθετήσεις τους, εξήραν την καθοριστική συμβολή του κ. Κεδίκογλου και της Διεύθυνσης Αλιείας του ΥπΑΑΤ για την ανάδειξη του προγράμματος «Αμοργόραμα» και ενημέρωσαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση του ΥπΑΑΤ για θεσμοθέτηση της Αμοργού ως θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή και εξέφρασε την επιθυμία το πρόγραμμα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.