H Αμοργός σταθμός στο «Διάπλους 2022» της Σύμπλευσης

Newsroom
19/05/2022 13:36
 
 
 

 

Σταθμό της αποστολής «Διάπλους 2022» αποτέλεσε η Αμοργός κατά το διάστημα 11 με 13 Μαΐου, οπότε ο στόλος των 11 φουσκωτών σκαφών με περισσότερους από 90 εθελοντές «έδεσε» στο νησί.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου η ομάδα της Aστικής Mη Κερδοσκοπικής  Eταιρείας Σύμπλευση έφτασε στο λιμάνι των Καταπόλων κι εκεί τους υποδέχθηκαν θερμά οι κάτοικοι του κυκλαδίτικου νησιού με βεγγαλικά, κεράσματα και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά του νησιού!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Σύμπλευσης στήθηκαν ιατρεία στην Αιγιάλη και στη Χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν αιμοληψίες και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Οι γιατροί της Σύμπλευσης, πλαισιωμένοι από την έμπειρη νοσηλευτική ομάδα, προσέφεραν περισσότερες από 360 εξετάσεις σε πάνω από 170 κατοίκους.

Αναλυτικά:

Αγγειοχειρουργική: 12 εξετάσεις.

Ακτινολογία – Υπέρηχοι: 57 εξετάσεις.

Γυναικολογία: 21 εξετάσεις.

Δερματολογία: 42 εξετάσεις.

Διατροφολογία: 13 εξετάσεις.

Νευροχειρουργική: 5 εξετάσεις.

Οδοντιατρική: 15 εξετάσεις.

Ορθοπεδική-Φυσιοθεραπεία: 57 εξετάσεις.

Οφθαλμoλογία: 53 εξετάσεις.

Παθολογία: 18 εξετάσεις.

Παιδιατρική: 10 εξετάσεις.

Ψυχολογία: 5 εξετάσεις.

Ωτορινολαρυγγολογία-Ακοολογία: 45 εξετάσεις.

Γενική Χειρουργική: 9 εξετάσεις.

Επίσης, οι κάτοικοι, μέσω του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερώθηκαν ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος στείρωσε 20 ζώα, περιέθαλψε γαϊδουράκια και πραγματοποίησε μικροεπεμβάσεις, συνολικά σε 28 ζώα στο Φιλοζωικό ιατρείο στα Κατάπολα.

Εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις, έλαβαν χώρα και εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δράσεις που ενθουσίασαν τα παιδιά και τους έφηβους της Αμοργού.

Σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Σύμπλευσης στον εκσυγχρονισμό του καρδιολογικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Αμοργού. Συγκεκριμένα, υπήρξε δωρεά μηχανήματος καρδιολογικού υπερήχου, μόνιτορ ζωτικών σημείων, καρδιογράφου, διαγνωστικού μηχανήματος καρδιακού εμφράγματος, εξοπλισμός του οδοντιατρείου με σύγχρονα υλικά και εργαλεία καθώς και υλικά για το παιδιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συνεργασία και τους συλλόγους γονέων για την οργάνωση υποδοχής των μελών της Σύμπλευσης. Επίσης, το Lakki village και το Αskas Pension για τη διάθεση χωρών στην Αιγιάλη, την Pension Chora για τη διάθεση χώρου στη Χώρα και τον οδηγό Μιχάλη Γαβαλά για τις μετακινήσεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή η τιμή και η χαρά που η Αμοργός μπήκε στο χάρτη, στην πυξίδα, στην ρότα της Σύμπλευσης. Και η Σύμπλευση μπήκε στην καρδιά μας. Μια τέτοια αποστολή, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε όλους τα νησιά της αποστολής, γεμίζουν τους νησιώτες ελπίδα και αισιοδοξία. Νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Αλλά πως έχουμε μια κοινή πορεία και δράση, συμπλέουμε δηλαδή, με υπέροχους ανθρώπους που αφιερώνουν μέρος της ζωής τους στον εθελοντισμό και στην προσφορά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Αμοργιανών».

(Visited 96 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*