Ο Λευτέρης Καραΐσκος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων της χώρας.

Newsroom
17/06/2022 14:40
 
 
 

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρέστη ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων.

Στη πολύωρη σύσκεψη πήραν τον λόγο όλοι οι επικεφαλής των μικρών νησιωτικών Δήμων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν προχωρήσει στα νησιά τους και στη συνεργασία που έχουν με την Κυβέρνηση, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Υγεία, την Παιδεία, την Συγκοινωνία, την Επιχειρηματικότητα, την διαχείριση των Αποβλήτων και των Υδάτινων Πόρων, την Ενεργειακή τους Μετάβαση. Αναφέρθηκαν, επίσης, στα θέματα υποστελέχωσης, χρηματοδότησης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού τους προγραμματισμού.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Καραΐσκος επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για έργα αγροτικής οδοποιίας που θα συμβάλλουν περαιτέρω στη στήριξη του πρωτογενή τομέα, τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και τον σχεδιασμό προγράμματος για την κατασκευή κοινωνικής κατοικίας για τους δημόσιους υπάλληλους στα νησιά για την στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εντοπιότητα στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού, στην ανάγκη να επιχορηγηθούν οι δήμοι για να καλύψουν το κόστος της ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργούν τόσο στην καθημερινότητα των νησιωτών, όσο και στον τουρισμό οι ανατιμήσεις στα καύσιμα.

«Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς δεν επρόκειτο για μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά για μια ουσιαστική σύσκεψη. Ως Δήμος έχουμε πετύχει μια εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση. Με σχέδιο, γνώση και προγραμματισμό δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε καθημερινά το καλύτερο για το λαό της Αμοργού» δήλωσε ο κ. Καραΐσκος.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*