«Έφυγε» από τη ζωή ο Αμοργιανός κιθαρίστας Κώστας Γεράκης

Newsroom
18/07/2022 22:00
 
 
 

 

Σε ηλικία μόλις 40 ετών «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο ταλαντούχος Αμοργιανός μουσικός Κώστας Γεράκης. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός στο νησί, το οποίο – όταν το επισκεπτόταν – γέμιζε από τους ήχους της κιθάρας του.

Ελεύθερο πνεύμα και εξαιρετικός κιθαρίστας, ήταν γνωστός για τον προσωπικό του μουσικό ήχο. Για πολλά χρόνια έπαιζε ρεμπέτικο (κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο) δίπλα σε σπουδαίους βιρτουόζους του μπουζουκιού και ερμηνευτές. Είχε σπουδαίες συνεργασίες μεταξύ άλλων, με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τη Ματούλα Ζαμάνη, ενώ είχε επί μακρόν συνεργασία τον Στέλιο Βαμβακάρη.

Η απώλεια του άφησε μεν φτωχότερη την Αμοργό, ωστόσο ο Κώστας Γεράκης θα ζει μέσα στις αναμνήσεις των φίλων και στις νότες των αγαπημένων του ρεμπέτικων τραγουδιών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Η ξαφνική απώλεια του Κώστα Γεράκη, του αγαπημένου μας Κωστάκη, έχει σοκάρει το νησί μας. Όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη θλίψη. Η Αμοργός δε θα ξεχάσει τον Κώστα. Οι στιγμές του και οι αγαπημένοι μουσικοί του ήχοι θα συνεχίζουν να ταξιδεύουν μέσα στις στράτες μας».

(Visited 692 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*