Περισσότερα από 2 εκ. ευρώ για έργα ύδρευσης στην Αμοργό

Newsroom
06/11/2022 17:17
 
 
 

 

Την ένταξη δύο σημαντικών έργων σε χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ με στόχο τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης ανακοίνωσε ο Δήμος Αμοργού.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην περιοχή «Αγ. Παύλος» στην Αιγιάλη (προϋπολογισμού 737.000€). Το έργο αφορά στην κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 1000 κ.μ., ενώ προβλέπεται – πέραν της σύνδεσής του (μήκους περίπου 1χμ) στο υφιστάμενο δίκτυο – κι επέκταση του δικτύου ύδρευσης της περιοχής σε μήκος περίπου 600 μ.

Επίσης, εντάσσεται η «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας δημοτικών σημείων υδροληψίας Δήμου Αμοργού» (προϋπολογισμού 1.411.563,72€), η οποία αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση 37 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών, στα δημοτικά σημεία υδροληψίας (γεωτρήσεις – αντλιοστάσια – δεξαμενές), για τον πλήρη έλεγχο των εξωτερικών δικτύων.

Τα δύο έργα περιλαμβάνονται στην Πράξη «Ανάπτυξη υποδομών ύδρευσης Δήμου Αμοργού» με Κωδικό ΟΠΣ 5157563 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά: «Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στο νησί μας, διεκδικώντας και υλοποιώντας σημαντικά έργα ύδρευσης. Στοχεύουμε στην πρόσβαση όλων στο αγαθό του νερού αλλά και στη λελογισμένη χρήση μέσω της σωστής διαχείρισης του δικτύου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Δήμο και τους υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων. Συνεχίζουμε δυναμικά για την Αμοργό μας».

(φωτό αρχείου)

(Visited 19 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.